MENÜ
ANA SAYFA
x

Basına ve Kamuoyuna

BASIN AÇIKLAMASI
23.10.2024

23.10.2024

Kim tarafından ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın sivil kişilerin yoğun olarak çalıştığı bu denli büyük bir iş ortamında gerçekleştirilen, toplumu şiddet yoluyla teslim almaya yönelik bu kabul edilmez terör saldırısını kınıyor, ölenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu tür saldırılar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de insan hakları, barış ve demokrasi değerlerini savunmakta ısrarcı olacağız.

Bugün Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik yapılan bombalı ve silahlı saldırı sonucunda gelen ilk haberlere göre 2’si saldırıyı gerçekleştirenler olmak üzere toplam 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3’ü ağır olmak üzere 14 kişinin ise yaralandığını derin bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Sivil kişilerin yoğun olarak çalıştığı bu denli büyük bir iş ortamında gerçekleştirilen bu kabul edilmez terör saldırısını kınıyor, ölenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kim tarafından ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın yaşanan bu kör şiddet olayı, başta yaşam hakkı olmak üzere pek çok temel hak ve özgürlüğün ihlaline yol açmıştır.

İnsan hakları kurumu olarak, toplumu şiddet yoluyla teslim almaya yönelik bu tür saldırılar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de insan hakları, barış ve demokrasi değerlerini savunmakta ısrarcı olacağız.

Ancak, bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, bu saldırı temel hak ve özgürlüklere yönelik yeni kısıtlama ve baskı uygulamalarına, kutuplaştırıcı söylem ve güvenlikçi politikalara gerekçe oluşturmamalıdır.

Kamuoyunda oluşan merak ve endişelerin bir an önce giderilmesi için de bilgi edinme hakkı kısıtlanmamalı, saldırı olayını dair derhal başlatılacak olan soruşturmalar etkin ve şeffaf bir biçimde yürütülmeli, en kısa zamanda hakikat ortaya çıkarılmalıdır.

Saygılarımızla,

Türkiye İnsan Hakları Vakfı