MENÜ
ANA SAYFA
x

Travma ve İnsan Hakları Güz Okulu Başvuruya Açıldı

22.06.2023

TİHV, 8-14 Ekim 2023 tarihleri arasında Travma ve İnsan Hakları Güz Okulu düzenliyor. Öğrenciler, araştırmacılar ve genç mezunlar ile insan hakları savunucuları ve farklı disiplinlerden akademisyenleri bir araya getirecek Güz Okulu’na başvuru için son tarih 28 Temmuz 2023.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Travma ve İnsan Hakları Güz Okulu 2023 başvuruya açıldı. Bu yıl 8-14 Ekim 2023 tarihleri arasında yine İzmir’de düzenlenecek Güz Okulu, kendi mesleki ve akademik formasyonları temelinde insan hakları mücadelesine katkı sunmak isteyen üniversite öğrencileri, genç mezunlar ve lisansüstü araştırmacıların başvurularını bekliyor.

Ayrıntılar ve başvuru için lütfen tıklayın…

Katılımcıların insan hakları ihlalleri ve bunlarla mücadele konusunda, farklı akademik disiplinlerden beslenen bütüncül bir perspektif kazanmalarını sağlamayı hedefleyen Güz Okulu’nun programı, ağır insan hakları ihlalleri ile bireysel/toplumsal travma ilişkisine odaklanıyor ve insan hakları savunuculuğunu bilgi-müdahale ilişkisi temelinde geliştirmeyi amaçlıyor.

Programda, farklı disiplinlerden gelen ve uzun yıllardır insan hakları mücadelesinde yer alan savunucu ve akademisyenlerin katkısıyla yapılacak bir dizi seminer ve atölye çalışması yer alıyor. Çalışmaların yürütücülüğünü, Aslı Davas, Carla Ferstman, Coşkun Üsterci, Feride Aksu Tanık, Lutz Oette, Metin Bakkalcı, Nilgün Toker, Sebla Arcan, Serdar Tekin, Şebnem Korur Fincancı, Ümit Efe ve Zerrin Oğlağu üstlenecekler.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 TEMMUZ

Ayrıntılar ve başvuru için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz:

https://ihs.tihv.org.tr/guzokulu/

Kontenjanın 20 kişi ile sınırlı olduğu Güz Okulu için son başvuru tarihi 28 Temmuz 2023.

ELE ALINACAK KONULAR

Programda ele alınacak konu başlıklarını şunlar oluşturuyor:

  • Modern Devlet ve İnsan Hakları
  • Ağır İnsan Hakları İhlalleri: Kavramsal ve Hukuksal Çerçeve
  • Ağır İnsan Hakları İhlalleri Karşısında Adalet ve Onarım Mekanizmaları
  • İnsan Hakları Perspektifinden Travma
  • İşkence ve İşkencenin Değişen Yüzü
  • Zorla Kaybetmeler
  • İnsan Hakları Savunuculuğu
  • Hakikat İnşası
  • Başarılı Savunuculuk Örnekleri

Bu çalışma, İnsan Hakları Derneği (İHD), Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FİDH) ve İşkenceye Karşı Dünya Örgütü (OMCT) iş birliğinde ve Avrupa Birliğinin desteği ile TİHV tarafından yürütülen “İnsan Hakları Aktörlerinin Salgın Sonrası Dönemde Taban Merkezli Bir Yaklaşımla Korunması ve Desteklenmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilmektedir.