İnsanlık Onuru Adına Gazze Ablukasına Derhal Son Verilmelidir!

12.10.2023

Gazze’de derin bir insani kriz yaşanmaktadır. Yakın tarihte ilk kez bir devlet temsilcisi (İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant) kabul edilemeyecek “İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz” ifadesini kullanarak, Gazze’yi — gıda, su, elektrik ve yakıt ambargosunu da içine alacak biçimde — tamamen abluka altına alacaklarını söyledi.

İnsanın sahip olduğu onur ve değeri bütünüyle yok sayan böylesine bir açıklamanın 2023 yılında yapılabilmesi her birimiz için derin bir utanç kaynağıdır.

Açıkça belirtmek isteriz ki; böylesine bir abluka ve saldırganlığın, Hamas’ın sivilleri de hedef alan kabul edilemez terör eylemleri de dahil, hiçbir gerekçesi olamaz.

Çoğu çocuk 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze’ye yönelik bu insanlık dışı ablukanın derhal sonlanması için, uluslararası mekanizmaların harekete geçmesi dahil, etkin çaba göstermek insanlık onuru adına bir zorunluluktur.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı olarak, yaşanmakta olan derin acıların sonlanmasına yönelik Filistin ve İsrail’deki dostlarımızla sürdürdüğümüz çalışmalarımızı daha da kuvvetlendireceğimizi tekrar ifade etmek isteriz.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV)